top of page

“Let food be thy medicine and medicine be thy food.”

Hippocratus

VOEDING

Waar hier in het westen de acupunctuur wordt gezien als het bekendste onderdeel van de Chinese Geneeskunde, was in het vroegere China de voedingsleer het meest belangrijk. Wilde je beter worden, moest je eerst je voedingspatroon aanpassen. 

Gezond eten (volgens de schijf van 5) wil niet altijd zeggen dat het ook goede voeding is voor een (kinder)lijf. Een baby wordt geboren met een spijsverteringsstelsel dat niet volgroeid is. Door vervolgens voeding aan te bieden dat vanuit Chinees oogpunt (energetisch) koud is, of wanneer een kind teveel of te onregelmatig voeding aangeboden krijgt, dan wordt er heel veel gevraagd van een maag-/darmstelsel dat nog volop in ontwikkeling is. In veel gevallen kan dit leiden tot gezondheidsproblemen; bij baby's en kinderen vaak beginnend met klachten in het KNO gebied, eczeem, astma, diarree of obstipatie.

Om bovenstaande redenen zal ik niet alleen uw baby of kind behandelen, maar ook samen met u kijken of de voeding een oorzakelijke rol speelt in de gezondheidsklachten en hoe die op een simpele manier is aan te passen.

bottom of page